كلم بروكلي از مسدود شدن سرخرگها جلوگيري ميكند

به گزارش ايسنا، محققان كالج ايمپريال لندن در بررسيهاي خود يك ماده شيميايي را در كلم بروكلي شناسايي كردهاند كه اين ماده مكانيسم دفاعي طبيعي بدن را براي حفاظت از سرخرگها تقويت ميكند.
به گفته پژوهشگران؛ اين ماده، شيميايي در ساير سبزيهاي برگ پهن و سبز رنگ نيز يافت ميشود، اما مقدار آن در كلم بروكلي قابل توجه است. اين ماده از تشكيل پلاك و مسدود شدن رگها و در نتيجه بروز حمله قلبي جلوگيري ميكند.
پژوهشگران ميگويند؛ اين ماده موسوم به سولفورافان ميتواند يك پروتئين محافظ را فعال كند كه در بخشهايي از سرخرگهاي مستعد تشكيل پلاك غير فعال است.
پاول ايوانز، محقق انستيتو ملي قلب و ريه در كالج ايمپريال اظهار كرد: ما ميدانيم كه سبزيها براي سلامت انسان مفيد هستند، اما مكانيسم مولكولي اين اثرگذاري مثبت و سودمند سالها ناشناخته بوده است.
ايوانز و دستياران وي دريافتهاند كه در بخشهايي از سرخرگها كه پروتئين 2 Nrf غيرفعال است، امكان تشكيل پلاك بيشتر ميشود، اما سولفورافان اين پروتئين را فعال ميسازد و از اين طريق از بروز سكته قلبي جلوگيري ميكند. منبع :جام جم آنلاين